Образователният министър се разграничи от РБ

6158
Образователният министър се разграничи от РБ
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието проф. Тодор Танев се разграничи от партията, която го издигна на министерския пост. Той беше категоричен, че вече няма нищо общо с Реформаторския блок, от чиято гражданска квота беше издигнат.

От известно време от средите на самите Реформатори се чуват критики към работата му с аргумента, че в сектора няма реформи. Днес, в отговор на журналистически въпрос по време на пресконференция в МОН дали тези критики, разпространявани от медии, са само слухове или истина, професорът заяви, че до този момент никой от Блока не го е викал на разговор за евентуална оставка и не е обсъждал с него критики към работата му, предаде Дарик.

Танев иска инкриминиране на посегателствата срещу учители

Инкриминиране на физическите и словесни посегателства срещу учителите. Това предлага образователният ни министърът проф. Тодор Танев. Т...

"До момента никой не ме е викал и никой не ми е говорил. Оставка може да ми иска министър-председателят. Дали този въпрос се поставя от Реформаторския блок не знам. Дали са всички партии в Реформаторския блок не знам. Създадох Гражданския съвет на Реформаторския блок с още двама души. Не съм си и помислял да бъда в политическа партия от Реформаторския блок. През септември една партия от Блока прецени, че няма нужда от Граждански съвет. А той създаде доста добрини за Реформаторския блок, една от които беше експертната му работа. Нито една партия в него не се оказа и на 1/10 способна да изготви документите, които ние им подарихме. Гражданският съвет беше явление от 21-ви век и работеше добре. Но той не съществува от декември 2014 г. Сега аз съм равно отдалечен или равно приближен до всяка една от партиите и коалициите в правителството - РБ, АБВ,... Не съм обслужващ която и да е политическа централа. Образованието на децата няма да бъде разменна монета в политически щения", подчерта той.

„Искам стабилност на правителството. И ако трябва да си отида, съм готов да го направя", каза още проф. Танев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование