Обявиха третото класиране в СУ

8058
Обявиха третото класиране в СУ

Третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2015/2016 г. беше обявен на 28 юли 2015 г.

В третия етап на класиране участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа. Резултатите от третото класиране са окончателни, съобщиха от СУ.

4 888 новоприети студенти в редовна и задочна форма на обучение са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. В третия етап на класирането са приети 964 студенти. Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите "Психология", "Скандинавистика", "Право", "Медицина", "Китаистика", "Японистика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Публична администрация", "Международни отношения" и "Културология".

Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 29 – 31 юли 2015 г. включително.

7 795 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност "Психология". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Английска филология", следвани от "Социални дейности", "Културология", "Българска филология", "Педагогика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство" и "Предучилищна и начална училищна педагогика".

Излезе първото класиране за седмокласниците, но сайтът на МОН се срина

Първото класиране за седмокласниците излезе към 17,30 часа днес на сайта на МОН. Изненадата щеше да е приятна, ако няколко часа след то...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com