Обявиха датите за матурите

11988
Обявиха датите за матурите
Снимка: БГНЕС

На 20 май от 10 часа ще се проведе националният приемен изпит по български език и литература за завършващите 7 клас за учебната 2015/2016 година, съобщиха от министерството на образованието.

На 22 май от 10 часа ще е изпитът по математика.

Камери на матурите

Тази година всички матури ще се записват. Зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева ще разпореди на директорите да монтират камери...

Учебно-изпитните програми по български език и литература и по математика са публикувани на електронната страница на Министерството на образованието и науката в рубрика "Общо образование".

Седмокласниците се явяват на изпитите по български език и литература и по математика в училищата, в които се обучават, без да подават предварително заявления.

Продължителността на приемните изпити на националното външно оценяване не включва времето за съобщаване на изпитния вариант и техническата подготовка за започване на приемния изпит, като за модула за национално външно оценяване е 60 минути, а за допълнителния модул е 90 минути. За ученици със специални образователни потребности продължителността на изпитите се удължава с 40 минути.

Резултатите от приемните изпити ще бъдат обявени до 3 юни. От 10 до 14 юни учениците ще получат служебна бележка с оценките си от приемните изпити.

Танев: Матурите трябва да бъдат по-разкрепостени

В кулоарите на парламента министърът на образованието Тодор Танев коментира, че матурите трябва да бъдат по-разкрепостени и да преследв...

От 16 до 19 юни се подават документи за участие в приема в училища гнезда, определени от началниците на регионалните инспекторати по образованието в страната.

Списъците с приетите ученици на първи етап от класирането ще бъдат обявени до 25 юни.

Подробна информация по тази изпитна кампания можете да намерите в прикачения файл, в регионалните инспекторати по образованието, както и на електронната страница на Министерството на образованието и науката.

 

Обмислят нов тест вместо матура за влизане в университетите

Обмислят нов тест вместо матура за влизане в университетите. Също така матурите за зрелостниците трябва да са насочени повече към мисле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование