Ново поколение образователен компютър навлиза в българските училища

40639
Ново поколение образователен компютър навлиза в българските училища
Снимка: Thinkstock

Ново поколение образователен компютър навлиза в българските училища. Устройството представлява хибрит между таблет и лаптоп, с функции на мобилна лаборатория за учебни цели, предаде БНР.

Хибридното устройство е оптимизирано за използване от деца и разполага с редица предимства, улесняващи учебния процес. Какви са образователните му функции - обяснява Илиян Узунов, изпълнителен директор на българско издателство за мултимедийни знания.

Педагози искат признаване на ромските училища

Държавата трябва да признае съществуването на ромски училища. За това призоваха педагози от община Крушари, работили по проект за интег...

"Новите добавени функции, които имат специална насоченост към образованието, са възможността да се прикрепя лупа към задната камера, така че да се ползва тя като една лабораторна камера, вграденият сензор за измерване на температура и не на последно място устройството да издържа все пак на активна употреба от страна на деца, включително и на изпускане от 60-70 сантиметра, както и защита срещу разливане на течности върху клавиатурата. Сред продуктите, които са в софтуерния пакет, такива полезни неща като специални софтуерни пакети за работа с електронни уроци, специални упражнения по природни науки, софтуер за защита против кражби и всякакви такива други наистина полезни неща. Най-важното е - успяваме да внасяме добри педагогически практики отвън, да ги адаптираме към нашия пазар, така че те да допринасят за по-ефективно образование", заяви той.

Към устройството вече има интерес от страна на детски градини, училища и образователни центрове, както и от други организации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com