Нов предмет в училище - "Гражданско образование"

61141
Нов предмет в училище - "Гражданско образование"
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на „Гражданско образование“ като предмет в училище е важно за формиране на общественото самосъзнание на подрастващите. Това заяви Милена Дамянова от ГЕРБ, председател на парламентарната Комисия по образование и наука. Според нея така могат да се мотивират младите хора да имат активна гражданска позиция, предаде Фокус.

„В момента гражданското образование и гражданските компетентности са интегрирани в учебното съдържание по всички учебни предмети, но този начин на поднасяне на учебното съдържание и изучаване на гражданското образование не дава желаните резултати. Затова е необходимо да се направи следващата крачка – гражданското образование да бъде отделено като самостоятелен предмет“, обясни Дамянова. По думите й, това се предвижда да се направи в 11 и 12 клас, като се обмисля възможността предметът да не е само в часовете по СИП и ЗИП, а да бъде отделен и като задължителен.

Глобиха нахален баща заради непристойно поведение в училище

Глоба от 200 лева отнесе сприхав мъж заради непристойно поведение в училището, в което учи синът му, съобщава ОД на МВР-Шумен. На 25 н...

„Гражданската компетентност е изключително важна, предвид участието на гражданите на последните избори. В крайна сметка участието на изборите се определя от гражданската активност“, подчерта Милена Дамянова. Тя каза още, че има много проблеми в учебното съдържание и е важно то да бъде осъвременено и да има промени в програмите. Дамянова беше категорична, че реалните реформи в образованието започват именно с промени в законодателството и наредбите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование