Нов предмет ще вдига гражданската култура на децата

51704
Нов предмет ще вдига гражданската култура на децата
Снимка: БГНЕС

Защо да гласуваме, как да протестираме, за какво да тормозим чиновниците и какво работят различните институции. Отговорите на тези и други подобни въпроси влизат в учебната програма под формата на нов предмет - "Гражданско образование".

С часовете по политическа и гражданска култура, предполага се, децата ще научат и какво работят всички останали държавни институции.

Кралев иска да прави футбола задължителен предмет в училище

Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че футболът може да влезе в часовете по физическо възпитание в училищата, предаде БГНЕС. ...

И сега в училище се преподава гражданско образование – но само в XI и XII клас, информира Нова телевизия. Опитът обаче показал, че това не стига. А резултатът е, че дори вече възрастните българи не знаят къде и как да си търсят правата и разрешават проблемите.

"Всички виждаме на избори, че за съжаление младите хора не са активни, не искат да участват или просто казват – мен това не ме интересува", коментира Милена Дамянова, бивш зам.-министър на образованието от ГЕРБ.

Идеята се посреща с ентусиазъм. Въпреки това някои ученици смятат, че I клас е прекалено рано да се започва обучение по гражданска култура. Депутатите обаче не смятат така. Според Иван Иванов увеличаването на този вид култура трябва да започне още от предучилищна възраст. Това може да се случва през различни игри и приказки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com