Над 100 ученици учат в бараки във Велинградско

23464
Над 100 ученици учат в бараки във Велинградско
Снимка: БГНЕС

Около 140 ученици от четири велинградски села продължават да се обучават в бараки, пригодени за училище и детска градина, след неизпълнено обещание на Министерството на образование да дострои училище, каза за Радио „Фокус – Пазарджик Красимир Коруджиев, кмет на село Биркова.

Училището дълги години вече се помещава в почти порутена барака, въпреки че бяха сезирани отговорните институции и ръководството му получи уверение от Министерството на образованието преди три години, че ще бъде изградена нова сграда, за която има изградена основа в миналото.

Русия готви мащабна образователна реформа

Задачата на Русия за 2015 година е да подготви мащабна модернизация на общото образование през 2016 година. Това заяви министърът на об...

Макар населеното място да е малко, не липсват ученици, като това се дължи на факта, че в него учат и децата от съседните села Враненци, Горна Дъбева и Чолакова.

Има училищен автобус, който докарва децата сутрин на училище и на обяд или вечер, зависи коя смяна са на училище, ги връща в родните им села, уточни Коруджиев. Децата се отопляват с твърдо гориво и въпреки мизерните условия, учебният процес върви добре.

Едната част от бараката е пригодена за училище, а другата част за детска градина. Очакванията на местното ръководство са новото правителство най-накрая да изгради училище в село Биркова.

Снимка: архив

1 на 8 българи е напуснал училище без средно образование

Един от всеки осем българи е напуснал образователната система без да придобие средно образование. Това бе съобщено на семинар "Национал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com