Може да се работи за идването на повече тунизийски студенти в България

6522
Може да се работи за идването на повече тунизийски студенти в България
Снимка: Gettyimages.com

В Тунис България може да намери място на уважаван, търсен и ценен партньор. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на своята визита в Тунис, която той оцени изключително успешна.

"В двустранен план имаме подходящи инструменти да развием добро сътрудничество, което да е в интерес на гражданите от двете страни”, каза Калфин по време на срещата си с министър-председателя на Тунис Хабиб Есид. В официалния си разговор, двамата обсъдиха възможностите за развитие на двустранното сътрудничество, както и конкретните теми за обмяна на опит и добри практики, договорени по-рано между министър Калфин и министрите на социалната политика и професионалното обучение и заетостта на Тунис, съобщиха от пресслужбата на социалното министерство.

Калфин се надява да си останем непривлекателна за бежанците държава

Надявам се да не станем страна привлекателна и интересна за голям поток от бежанци. Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на тр...

"От срещите се показа, че освен традиционно приятелските отношения, които имаме до този момент, ние, в сегашния контекст, бихме могли да работим по много нови и интересни теми. Те са свързани с образованието, професионалното обучение, с възможностите за развитие на задълбочено сътрудничество в областта на социалния диалог, с възможностите да привличаме повече тунизийски студенти за обучение в българската образователна система или за преквалификация в системата ни за професионално обучение“, коментира още министър Калфин. Пред Хабиб Есид, той изрази готовност и за широко сътрудничество в рамките на отношенията между Еврпейския съюз и Тунис. 

„Много е важно, че в Тунис има желание и глад за български специалисти. По време на срещите ми и с министър-председателя, и с председателя на Народното събрание, и с министрите на социалните политики и заетостта, беше проявено желание за възобновяване на традиционното присъствие на български специалисти от сферите на образованието и медицината. Беше показано и желание да развием дългосрочни проекти, включително и в рамките на европейските инициативи“, коментира след срещата с премиера Есид министър Калфин. 

Със социалния министър подписахме спогодба за сътрудничество в социалната област ще облекчи всички гражданите, които работят в другата страна, подчерта българският социален министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование