Михаил Миков: Държавата е длъжник на четящите хора

36680
Михаил Миков: Държавата е длъжник на четящите хора

Държавата е длъжник на четящите хора. Това призна лидерът на БСП Михаил Миков на среща със студентите, на която се запозна с проблемите им и обеща да помогне с разрешаването им. На нея присъства водачът на листата за народни представители в 23-и МИР Жельо Бойчев и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

"И студентите, и всички трябва да четат повече", каза Миков. "В днешно време чалгата измести книгата, макар че всички казват друго: "Мишката замести книжката". За съжаление, трябва да призная, че точно чалгата измести книжката", добави лидерът на БСП.

Според Миков грижа най-вече на общината е да въведе повече ред в Студентски град и да го направи истински студентски град, а не увеселително градче в края на София.

Actualno.com представя обещанията на политиците - ДПС плюс Бареков

Дваж крой, веднъж режи. Този принцип е особено важен преди избори за тези, които смятат да гласуват. В България обаче, но не само у нас...

"Днес заведенията са превзели всичко тук. Гледам, че на Студентска поликлиника даже и дограмата за тези 25 години не е сменена. "Бедната" столична община няма пари. А иначе е успяла да задължи всеки жител, всяко дете, което се ражда. Всяко бебе в момента се ражда със 733 лева задължения. Но иначе няма средства тук да създаде малко по-нормални условия - студентска поликлиника, библиотеки... Зная, че в Студентски град Жельо Бойчев има сериозна подкрепа. Защото младостта винаги е свързана с лявото. Защото БСП винаги, последователно - на власт или в опозиция - е защитавала интересите на студентите", обясни Миков.

"По повод на студентските такси, ние настояваме в бюджетите да има пари за издръжка на висшите учебни заведения, за да има качествено образование и най-важно - да има достъп до образованието. Също така младите трябва да изберат БСП, защото БСП дава перспективи за развитието им", уточни червеният лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com