Методиката на преподаване в училище трябва да се промени

30882
Методиката на преподаване в училище трябва да се промени
Снимка: Getty Images/Guliver

Как може образованието да стане по-ефективно? Каква е ролята на методиката на преподаване? По тези и други въпроси спориха в ефира на bTV Емил Джасим - програмен директор на "Център за образователни инициативи" вече две години, заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева и председателят на Управителния съвет на асоциация "Родители" Цвета Брестничка.

Джасим обясни, че е важно съответният учител да е завършил предмета, който преподава, за да може да обясни на учениците термините в учебника. Брестничка добави, че е преподавателите трябва да могат да поставят съответните понятия в контекст, за да може децата да го разберат.

Допълнителни длъжности в училище ще облекчат учителите

Въвеждането на допълнителни длъжности в училище и регулирането на норматива би облекчило работата на учителя. Това каза в интервю за БГ...

Председателят на УС на асоциация "Родители" коментира още, че паралелно с образователната система има и още една - частните уроци. Това се налага тъй като в по-малките населени места децата имат по-малък достъп до образователни ресурси. 

Важно е да се промени методиката на преподаване. Според програмния директор на "Център за образователни инициативи" с тази промяна проблемите ще отпаднат и ще се представяме по-добре в класацията PISA.

Джасим акцентира върху това, че е важно в класната стая да има интернет. По този начин съответният преподавател да влезе в интернет и да помогне на децата да учат по-лесно. Преподавателят обясни, че провокира учениците със сцена от филма "Двойникът". По този начин той иска да покаже, че твърдението, че преди 1990 г. сме имали цвътящо селско стопаснство е мит.

Зам.-министър Кастрева беше категорична, че методидата ще се промени от самите учители. Тя призова своята роля в този процес да изиграе и Народното събрание, което трябва да направи образованието държавен приоритет.

Учителите ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати

По бюджетите на общини да бъдат предоставени 4 289 645 лв. за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от педаг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование