Мащабни улични ремонти започнаха в Пловдив

27814
Мащабни улични ремонти започнаха в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Ремонти на улиците в Пловдив започна местната община. Тази сутрин кметът Иван Тотев направи първа копка за първия етап от обновяването на бул. "Христо Ботев". Договорът е за 1 млн.лв. и трябва да бъде изпълнен за 88 дни, каза Румен Запрянов, директор по строителството във фирмата изпълнител.

Предвижда се старият асфалт да се фрезова, отдолу да се направят кръпки, а отгоре да се положат два нови пласта асфалт. Ще бъдат сменяни бордюри, ще се поставят дъждовни шахти.Ремонтните дейности са разделени на 6 етапа. Общата дължина на цялото трасе от кръстовището с бул. "Никола Вапцаров" до Бетонния мост е 2,1 километра. Булевардът ще бъде затворен само при полагането на горния пласт от полимерно модифициран битум. Кметът Тотев днес направи още една първа копка - на ул. "Братя Бъкстон", информира БТА.

Пловдив и Благоевград отнесоха най-солени санкции за отпадъци

Управниците в Пловдив и Благоевград нямат особени поводи за радост що се отнася до управлението на отпадъци в поверените им населени ме...

На тази улица ще се подменят и водопроводните тръби. Ремонтът струва 370 000 лева и трябва да бъде завършен до първия учебен ден, каза кметът на район "Южен" Валентин Василев. Инвестиционната програма на района предвижда над 4500 кв. м преасфалтиране и около 700 кв. м нови тротоари. Частични ремонти ще се правят и по други шест улици.

Пътни ремонти се извършват и в други части на града. Част от централната ул. "Петко Д. Петков" е затворена за основен ремонт, който ще продължи до 26 август. Източното платно на бул."Цар Борис Трети Обединител" от баня "Старинна" до кръстовището при Водната палата е в ремонт до 21 юли заради изграждане на кръгово кръстовище. Реконструира се източното платно на бул. "Васил Априлов" в участъка на моста над р. Марица до Университета по хранителни технологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование