МОН даде рамо на Рашидов: Няма проблем НГДЕК да се мести сега

21596
МОН даде рамо на Рашидов: Няма проблем НГДЕК да се мести сега

От Министерството на образованието не възразяват, при добра организация на седмичното разписание в два дни от седмицата учениците от 11 и 12 клас на Класическата гимназия да провеждат профилирано обучение, извънкласни дейности и репетиции в сградата на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”. Това става ясно от съобщение, публикувано в сайта на министерство на културата.

От МОН допълват, че преместването на учениците по това време на учебната година е възможно, с оглед на тяхното спокойствие и вече създадената организация на учебния ден.

МК поиска проверка на учебния процес в НГДЕК

По повод запитвания от медиите, предизвикани от днешна пресконференция на неколцина родители и учители от Класическата гимназия, Минист...

Междувременно учебният процес в обновената с европейски средства сграда на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. „Баба”№ 16 в "Модерно предградие" вече се нормализира и във вторник - 17 март 2015 г., 407 ученици бяха в гимназията си, където се проведоха нормални учебни занятия.

Днес – 18 март 2015 г., броят на учениците в НГДЕК на ул. „Баба” е 420.

Организацията на учебно-възпитателния процес е в правомощията на директора на училището, съгласно изискванията на чл. 147 от ППЗНП. Той организира, контролира и отговаря за цялостната дейност в училище, спазва и прилага държавните образователни изисквания и осигурява безопасни условия на възпитание, обучение и труд, напомнят още от министерството на образованието. И.д. директор на НГДЕК сега е Мариела Папазова - сестра на известния баскетболен треньор Константин Папазов-Тити.

Припомняме, че със заповед на министър Вежди Рашидов НГДЕК се върна в ремонтираната сграда в кв. Модерно предградие. Процесът бе съпроводен от протести на група родители и ученици, но в крайна сметка учебните занятия вече се нормализират.

Българският Лувър и "гледната точка на изкуството" влязоха в сагата "НГДЕК"

От Българския Лувър та до ремонта на сградата в квартал „Модерно предградие” от гледна точка на изкуството – това бях...

Преди два дни от културното министерство обяви и че ще поиска от Регионалния инспекторат по образованието да провери учебния процес в Класическата гимназия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com