Къде са най-желаните чуждестранни университети?

9294
Къде са най-желаните чуждестранни университети?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Великобритания държи първенство по отношение на увеличение на броя на кандидатурите във висшите учебни заведения, като интересът към тях се е повишил с 30%.

Германия е другата предпочитана страна за кандидатстване за чужбина - увеличението на кандидатурите сега е с 43%. Дания и Холандия следват тенденцията за увеличен интерес, в сравнение с миналата година - Дания с 15%, Холандия с 35%.

Остър недостиг на учители в цялата страна

Месец преди началото на учебната година училищата изпитват недостиг на преподаватели. Около 1500 учители се търсят в цялата страна към...

Общата тенденция, която се наблюдава е, че въпреки ситуацията с по-малко завършили гимназия тази година, са нараснали кандидатурите за образование в чужбина.

Това се дължи на демографския срив у нас. Напоследък е увеличен делът на деца, които мислят за образование в чужди университети и те и родителите им започват да се интересуват още от 7, 8 клас. Причината е в наличието на повече практика и предприемачество, отколкото у нас.

В доста европейски университети студентите намират реализация по специалността веднага след завършването си, насочвани към най-подходящата професия за тях, още от следването си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com