Коларова изненадващо посети 4-о помощно училище

40658
Коларова изненадващо посети 4-о помощно училище
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на образованието Румяна Коларова и директорът на дирекция "Организация, контрол и инспектиране“ в МОН Лазар Додев направиха изненадващо посещение на 4-о помощно училище "Проф. Димитър Кацаров“ в София. Именно за това училище се появиха съмнения, че в него е било извършено сексуално посегателство над дете с аутизъм.

Министърът се запозна на място с условията на работа в училището и с дежурните представители на персонала. Тя посети специализираните кабинети по кинезитерапия, арттерапия, сензорния кабинет и игротеката, както и заниманията, извършвани в момента в класните стаи, съобщават от МОН.

МОН обещава санкции по случая "Ана-Мария"

Дисциплинарни наказания ще има по случая с 13- годишната Ана-Мария от IV-то помощно училище „Проф. Димитър Кацаров” в София...

Представена беше и производствената практика, която се извършва от най-големите ученици в училището.

Доц. Коларова изрази своята критика към директора Венета Бочева Ал-Шериф за констатираните многобройни нередности при проверката на МОН, извършена след сигнал на родители за упражнено насилие над тяхното дете в рамките на училището. Очаква се директорът да даде своите писмени обяснения пред дисциплинарната комисия на МОН в съответствие със законовите срокове.

Представители на персонала изразиха пред министър Коларова безпокойствието си от неправомерния натиск, на който се чувстват подложени, вследствие на отправените подозрения и обвинения за тормоз на дете. Според тях в резултат на този натиск четирима служители от училището са пожелали да напуснат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com