Класическата гимназия ще приема ученици от пети клас

26550
Класическата гимназия ще приема ученици от пети клас

Промяната ще стане факт ако в новия Закон за образованието бъде прието предложението на Министерството на културата за такъв прием, съобщи Вежди Рашидов.

СУ против решението за преместване на НГДЕК

Ръководството на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за пореден път изразява несъгласието си с решението на Министерството на ...

Класическата гимназия за първи път ще може да приема деца от пети, а не от осми клас, както досега, ако в новия Закон за образованието бъде прието предложението на Министерството на културата за такъв прием. Това съобщи министърът на културата Вежди Рашидов, който се срещна днес с директорката на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" Мариела Папазова. На срещата присъства и екипът на министър Рашидов.

Министерството на културата направи всичко възможно и от днес се отстраняват нередности в обновената с европейско финансиране сграда на Класическата гимназия на ул. „Баба” № 16, възникнали след завършването и предаването на обекта.

На срещата стана ясно, че директорката Мариела Папазова е сигнализирала през 2014 г. в полицията за умишлено увреждане на съоръжения от неизвестни лица в обновената сграда, когато тя е била необитаема. Вежди Рашидов поднесе извинения на г-жа Папазова за недоразумението, възникнало от текст в констатация, направена по време на предишно управление.

Министърът на културата Вежди Рашидов увери Мариела Папазова, че министерството застава зад усилията ѝ да осигури оптимални условия за обучението на учениците.

МК натри носа на директора на НГДЕК - на "Баба" повредите са умишлени

По повод спекулативните твърдения на група родители на ученици от Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Фил...

Точно затова министър Рашидов успя да осигури и сградата на 13-то училище да остане за ползване от Класическата гимназия. След като училището се премести в обновената сграда на ул. „Баба”, в сградата на бившето 13-то основно училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" № 63 ще има изнесено обучение на класове от гимназията.

Припомняме, че преди над една година адвокат Силвия Илиева показа документ, според който в ремонтираната сграда на "Баба" 16 имало азбест. Документът е изготвен след взета от родители проба от стените на училището, с разрешението на Папазова, без въпросните лица да са експерти и без да се спазва никаква процедура.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com