Искат криминализиране на посегателствата срещу учителите

9282
Искат криминализиране на посегателствата срещу учителите
Снимка: БГНЕС

Инкриминиране на физическите и словесните посегателства срещу учителите поиска вчера министърът на образованието проф. Тодор Танев пред "Монитор". Според него насилието и неуважението към педагози е недопустимо и трябва да се вземат мерки, така че да се гарантира сигурност. Насилието и дрогата са основните проблеми в училищата, коментира министърът и добави, че министерството на образованието ще работи заедно с МВР за преодоляване им.

Обмислям стиковка с министъра на вътрешните работи, каквато бях постигнал с предишния министър Вучков. Като основен акцент няма да е само насилието, но и дрогата, за която напоследък се говори много малко, а точно там имаме голям проблем със синтетичните и с по-евтините дроги”, обясни министър Танев. Той допълни, че няма как да се сложи полицай зад всяко дете и във всяко училище.

В Пловдив вече летят конкретни идеи за връзка между бизнеса и образованието

Студенти, които да готвят дипломните си работи в предприятия, по посочени от фирмата теми. Съвместно разработване на учебни планове и п...

„Говорим за атаки срещу даден район на всички възможни сили на МВР, които да въздържат всички, които търгуват с дрога”, каза още образователният министър. Както „Монитор” вече писа, просветното министерство започна акция срещу агресията в училищата. Всяка обидна дума, шамар и всякаква проява на физическо или психическо насилие вече са обект на анализ, след който ще се разработят конкретни мерки срещу насилието в класните стаи.

До 13 март директорите в цялата страна трябваше да изготвят обобщена информация за проявите на насилие в поверените им школа от началото на учебната година до края на месец февруари. За първа година се обръща специално внимание не само на насилието между учениците, но и срещу учителите.

В българските школа не липсват инциденти, в които участват и родителите, които влизат във физическа саморазправа с деца или учители. МОН ще обяви награда на името на Евлоги и Христо Георгиеви за националния бизнес, подкрепящ финансирането в образованието, съобщи още Танев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com