Дупката в бюджета на образователното министерство е 26 млн. лв.

24324
Дупката в бюджета на образователното министерство е 26 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

"Недостигът в бюджета на Министерството на образованието е 26 милиона лева", обяви в предаването "Преди всички" образователният министър Румяна Коларова, предаде БНР.

"Така или иначе, има обществени поръчки, които в някаква степен ще бъдат забавени или ще бъдат спрени, за да може по някакъв начин и да балансираме този недостиг в министерството", каза още тя и добави, че в понеделник на специална пресконференция ще бъдат обявени данните от разследваните "порочни" обществени поръчки.

3092 зрелостници на матура, изпитът започва в 8 ч.

В 6,00 часа днес в МОН доц. Румяна Коларова изтегли името на журналистката от вестник "Аз Буки" Татяна Дикова, която натисна клавиша ...

Румяна Коларова каза още, че за момента няма основания да се смята, че в някои училища учебната година няма да започне.

"Знаете, че в двете училища в Мизия реално тя ще се провежда на втория етаж, на първия етаж няма как да стартираме, поне това са нашите очаквания. Аз ще бъда в Мизия във вторник и то не за да оценя ситуацията в двете училища, а за да мога да оценя доколко децата, които ще учат в тези училища, ще имат нормални условия, при които да започнат учебната година. Това е проблем, не за друго, а защото сме направили вече точно оценка как ще организираме учебния процес, как ще гарантираме достъпа до сградите, осигурили сме и учебни материали - учебници и други помощни материали, особено за основното училище, което е наводнено. Но въпреки всичко за всяко едно дете, все пак средата, която гарантира нормалността на учебния процес, е домът", каза още министърът.

Румяна Коларова посочи, че пъвокласниците тази година са близо 64 хиляди, но уточни, че тази цифра непрекъснато се променя. Тя каза още, че предстои закриването на 5 основни училища и 3 професионални гимназии.

Започва есенната сесия на държавните зрелостни изпити

Днес в 6.00 часа, в залата на V етаж на Министерството на образованието и науката, в присъствието на медиите  се генерира вариан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com