Дистанционната форма на обучение е най- предпочитана сред магистрите в Стопанска академия

6952
Дистанционната форма на обучение е най- предпочитана сред магистрите в Стопанска академия
Снимка: iStock/Guliver

Дистанционната форма на обучение е най- предпочитаната форма на обучение при магистрите в Стопанска академия ''Димитър Ценов'' в Свищов. Това каза в интервю за Радио ''Фокус''- Велико Търново доц. Николай Нинов, директор на Академичен център за кариерно консултиране в Стопанска академия. Като една от причините той изтъкна, че държавната поръчка е ограничена като бройка. За Стопанска академия бройките са 191- редовно обучение и след като изтече датата, на която беше обявено класирането, е станало ясно че квотата е запълнена на 100%, Доц. Нинов посочи, че при дистанционното обучени за икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, ежегодно се отчита ръст в бройките.

''Това е така, вероятно, защото в интерес на студента е той да има възможност едновременно да се обучава и това да става без откъсване от работното място'', коментира директорът на Академичен център за кариерно консултиране в Стопанска академия. Като друга причина за предпочитане на дистанционната форма сред магистрите, той посочи, начина на обезпечаване с учебни материали и специализираната среда, в която се провеждане обучението.

СУ с нова магистърска програма - "Църква и медии"

Богословският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" започва от академичната 2015/2016 година прием на студенти...

''Студентите го оценяват, в момента сме в момент на защити на дипломни работа на магистрите. Всички изказват своите благодарности на своите преподаватели и на екипа, който управлява дистанционното обучение, тъй като те самите осъзнават, че това им е спестило доста средства, същевременно им е дало ниво, от което имат нужда. Резултатите от защитите накрая показват, че формата за обучение по този начин е доста успешна'', коментира доц. Нинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование