Дисциплинарни наказания за квесторите, виновни за преписванията на матурите

20862
Дисциплинарни наказания за квесторите, виновни за преписванията на матурите
Снимка: БГНЕС

Дисциплинарни наказания за квесторите, в чиито зали се е преписвало по време на матурата, предвижда Просветното министерство. Това заяви пред БНТ заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Благодарение на записите от камерите за наблюдение се вижда как в няколко района на страната ученици преписват от мобилни телефони.

Отрицателна тенденция и при матурите на зрелостниците

Повече слаби оценки и по-малко отлични по български език и литература в сравнение с предните 2 години, показват резултатите от държав...

За да няма такива негативни реакции за матурата и следващата година, в министерството обмислят по-строги мерки. Най-вероятно, подобно на изпита след 7-ми клас, младежите няма да имат право да напускат залата по време на решаването на теста.

Регионалните инспекторати преглеждат всички записи от камерите за наблюдение. По-голямо  внимание се отделя на тези места, където са открити идентични работи при писането на есе или интерпретативно съчинение по последния въпрос.

„Следващата учебна година ще бъдат забранени всички смарт устройства – има часовници, очила. Явно тази година преписването се е осъществявало и с такива средства“, заяви още заместник-министър на образованието и науката Ваня Кастрева.

Тя също така подчерта, че в класирането не участват децата, получили двойка на изпитите по български или по математика. И тъй като тази година имаше около 15 хиляди двойки по математика и 8 хиляди по български език, най-вероятно балът ще падне.

Резултатите от матурите са по-ниски от минали години

По-ниски резултати на матурите са показали седмокласниците в сравнение с други години. Това не е добър знак за всички ни, каза в студио...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com