Цели класове се местят в друго училище заради директор

35640
Цели класове се местят в друго училище заради директор
Снимка: Thinkstock

Учители в столичното 4 ОУ „Проф. Джон Атанасов" са готови да напуснат училището заедно с класовете си заради стресовата обстановка на работа, породена от директорката Галина Шипкалиева, съобщават от КТ „Подкрепа". Учителката Венета Стойчева вече се е преместила заедно с класа си (18 ученици) в съседното 68 ОУ „Акад. Никола Обрешков". Това е станало с желанието и съгласието на родителите заради невъзможността да се работи в условията, създадени от директорката.

На 26 май след съдебно решение директорката на училището Галина Шипкалиева е възстановена на длъжност. Завръщането й среща сериозен отпор - срещу възстановяването й са събрани 500 подписа на родители. Над 50 учители и служители от училището са подписали две писма в подкрепа на бившия директор Таня Борисова.

Намаляват учениците в Шуменско

Общо 8243 ученици са записани в 19-те шуменски общински училища за новата учебна година. Броят им е със 111 по-малко в сравнение с учеб...

Училищното настоятелство подава редица жалби за допуснати нарушения до Регионалния инспекторат по образование от страна на възстановената директорка.

Със завръщането си Шипкалиева продължава практиката си да упражнява психически тормоз над учителите. Избягалата учителка Венета Стойчева е подала две жалби до МОН, РИО и синдикатите през м. юни и юли 2014 г. срещу връщането и методите на управление на директорката.

Тревожният факт, че учители и класове искат да избягат от училището заради директорката налага и бързи, адекватни мерки, смятат от синдиката. Според тях те трябва да стопират негативните за бъдещето и имиджа на училището действия, в отпор на самоуправството и деспотичния терор от страна на възстановената директорка, която продължава с уволненията на неудобните за нея служители.

„Трябва ли да допуснем този прецедент да стане лоша практика и за други проблемни училища с авторитарно управление? Трябва ли отговорните институции да замълчат", питат от синдиката.

Най-шантавите ученически пособия

Всеки родител би искал детето му да е уникално, самите малчугани също трудно се въздържат от желанието си да имат уникални вещи, с коит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com