Български учебник по английски е най-добрият в Европа

200697
Български учебник по английски е най-добрият в Европа
Снимка: Просвета

Българският учебник по британска и американска литература за 11. и 12. клас на издателство „Просвета“ LitUps! беше отличен като най-добър в категорията си по време на панаира на книгата във Франкфурт. Авторитетно международно жури присъди на LitUps! бронзова награда и го нареди сред най-добрите европейски учебници по всички предмети, сред които няма друг по английски език за гимназиален етап. В оспорваното състезание участваха 62 проекта от 30 държави.

По учебника, с авторски състав Мадлен Данова и Райна Костова, вече с огромен успех се преподава в най-елитните български езикови гимназии. Голямото предимство на модерната система в две нива (LitUps! Essentials in British and American Literature – LitUps! Учебник по британска и американска литература) е, че запознава децата от 11. и 12. клас с голямата класическа литература и нейната връзка със съвременната поп-култура. Учениците овладяват различни художествени и публицистични жанрове и едновременно научават английски език.

Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него...

„Просвета“ има утвърдена традиция да печели награди за своите учебници и помагала по английски език – през 2009 година езиковата система по английски език за 5. клас HELLO също получи бронзова награда в рамките на конкурса. HELLO! за прогимназиалния етап на обучение беше оценен като най-добре разработената програма в Европа за преподаване на английски език на дете, за което той не е майчин.

Конкурсът за най-добри учебни материали (BELMA) се организира ежегодно от „Асоциацията на европейските издатели на учебници“ (EEPG), съвместно с „Международната асоциация за изследване на учебници и учебни медии“ (IARTEM), по време на международния панаир на книгата във Франкфурт.

 

 

Коларова иска нов учебник по история за 3-ти клас, против е да се ходи без GSM в училище

Замислям се как точно ще се изпълни евентуалната забрана за ползване на мобилни телефони и смартфони в училище. Може би тези учебни зав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование