Британските университети ще се целят в повече студенти от България и ЕС

27015
Британските университети ще се целят в повече студенти от България и ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Университети на мъгливия Албион влизат в люта битка за студенти от... България в частност и Източна Европа като цяло, пише вестник "Сънди Таймс".

Въпреки съмненията, че могат да се появят проблеми с връщането на студентските заеми, британските вузове се надпреварват да привличат студенти от Източна Европа.

През следващата година се очаква да бъдат премахнати ограниченията за броя на желаещите да се изучат в местните университети, припомня "Сънди Таймс". Изданието се позовава на Лес Ебдън, който е директор на правителствената служба за справедлив достъп до учебните заведения. Според него ще бъде направен опит да се наберат повече студенти от Европейския съюз.

Една от причините за обръщането към чуждестранните студенти е демографският спад на Острова. В същото време Великобритания е привлекателна за европейските кандидат-висшисти и завършили специалисти с по-големите възможности за намиране на добра работа. Лес Ебдън отбелязва, че макар и ограниченията още да не са премахнати, някои частни специализирани фирми вече набират големи бройки студенти от страни като Румъния и България.

Сред вузовете, които проявяват най-голям интерес, са Лондонският имперски колеж, Бристолският и Манчестърски университети, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com