БНТ включи децата на ръководството във войната на НГДЕК

63133
БНТ включи децата на ръководството във войната на НГДЕК

Българската национална телевизия въвлече учениците във "войната" на НГДЕК. Тази сутрин в предаването им за култура бяха поканени четирима ученици. По един от всеки випуск.

Ученикът от 12 клас Тончо Краевски, който напоследък се появява по големите телевизии при протестите срещу преместването на НГДЕК, е син на Анета Милкова Краевска – член на УС на БНТ, с ресор "Политика и комуникации при наземно цифрово радиоразпръскване" и наблюдение върху дейността на дирекция "Търговска", дирекция "Публични комуникации" и дирекция "ТВ производство".

Бинев се жалва чак в Брюксел от "репресията на БНТ и БНР"

След като наскоро Слави Бинев обяви, че ще поиска временна парламентарна комисия за разследване на БНТ, БНР и СЕМ, тази седмица депутат...

В студиото не бяха поканени деца, които искат да учат в ремонтираната сграда на гимназията. Така за пореден път се представя едностранчиво само едната страна в спора. До този момент от националната телевизия не са отразили случая, като предоставят думата и на отсрещната страна, както изисква елементарната журналистическа етика.

Миналата година телевизия пусна интервю на бившия директор Гергина Тончева, проведено в двора на така неисканата сграда.

Ученикът Тончо Краевски изрази мнение, че проблемът е в борбата на няколко индивиди помежду им, която рефлектира върху близо 500 ученици.

Осмокласничката Марина каза, че едно елитно училище не можело да се намира м покрайнините на града и сподели, че се предвижда с планирания прием от 5-ти клас , учениците от 5,6 и 7 клас да учат в ремонтираната, а горният курс да остане в 13 ОУ.

Сградата на 13-о училище става филиал на НГДЕК

В сградата на 13-то училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" да се провеждат занимания на ученици от горните класове на Класическ...

Бе коментирано и писмо на Тончо Краевски, който предлага гимназията да се закрие, вместо да се мъчи в покрайнините на града.

Поканените ученици споделиха и че не се ходи на училище, но пропуснаха да признаят факта, че те са част от тези, които организираха протестни действия, състоящи се в неходене на училище. Днешното интервю се проведе в часови диапазон, в който учениците би трябвало да са на училище.

 

Родители искат незабавното уволнение на директора на НГДЕК

В открито писмо до министъра на културата Вежди Рашидов и неговият заместник Боил Банов, родители на деца от Националната гимназия за д...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com