BILLA подготвя за училище над 200 деца в неравностойно положение

6178
BILLA подготвя за училище над 200 деца в неравностойно положение

Над 200 ученици от домове за деца в неравностойно положение в София, Баня, Куклен и Малко Търново ще започнат учебната 2015/2016 година с нови раници и ученически пособия, предоставени от BILLA България. Дарението на веригата е на стойност над 4900 лв. и се осъществява в рамките на проекта „Образование за равен старт“ на благотворителната организация „Каритас“ България.

Тази година инициативата се провежда със специалното съдействие на международната фондация “H. Stepic CEE Charity” и обхваща 4 образователни центъра за деца в неравностойно положение в страната. Като партньор на инициативата, BILLA България ще осигури на децата от центровете всички необходими ученически принадлежности за един успешен старт на новата учебна година.

BILLA България става на 15 години

Веригата подготвя изненади за своите клиенти по случай предстоящия си юбилей! BILLA празнува 15 години от стъпването си на българския ...

„От появата на BILLA на българския пазар се стараем да се развиваме като социално отговорна компания. Като продължение на тази политика идва и участието ни в инициативата „Образование за равен старт“. Смятаме, че именно образованието ще даде шанс за успешна реализация и по-добър живот на децата от тези домове“, сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Благотворителният проект цели да подпомогне децата в неравностойно положение и дейността на екипите от специалисти, които се занимават със социализацията им в обществото, наваксването на пропуските в образованието им, изучаването на български език и преодоляването на психически травми чрез различни видове терапии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com