5 ваканции, без лятната, през новата учебна година

48589
5 ваканции, без лятната, през новата учебна година
Снимка: Getty Images/Guliver

Графикът за определяне на ученическите ваканции през следващата учебна година беше пуснат с грешка, според която децата ще почиват по Коледа от 24 декември 2013 до 4 януари 2015 г., показа проверка. Така излиза, че учениците имат над година ваканция, което е невъзможно. Реално през следващата учебна година учениците ще почиват по Коледа от 24 декември до 4 януари догодина.

Общо пет ваканции, без лятната, ще имат децата след първия звънец наесен, пише "Монитор". Така през цялата учебна година те ще почиват общо 31 дни, колкото е и един месец.

Останаха незапълнени места в елитните гимназии в София

Елитните столични училища не са запълнили местата си и след третото класиране за прием след седми клас. Това става ясно от обявените св...

Първата им тридневна почивка е от 31 октомври до 2 ноември включително. Втората ваканция е коледната. Тя ще бъде 12 дни. Зимната почивка ще е четири дни - от 31 януари до 3 февруари. На следващия ден започва и вторият учебен срок. Пролетната ваканция пък ще бъде 12 дни за учениците от първи до единадесети клас. Тя е насрочена от 2 до 13 април. За дванадесетокласниците тя ще двойно по-кратка - шест дни, от 8 до 13 април.

И през следващата година матурите за зрелостниците и изпитите за национално външно оценяване за седмокласниците ще бъдат в един ден, предаде КРОСС.

Традиционно на 20 май ще са изпитите по български език и литература. На 22 пък ще са матурите по желание и изпитът по математика за седмокласниците. През последните години тези изпити се провеждаха на 23 май. Догодина обаче тази дата се пада в събота и затова е изтеглена с ден напред. Матурите по желание пък са насрочени за периода от 26 май до 5 юни. Поправката на държавния зрелостен изпит по български език и литература ще бъде на 27 август, а на задължителната матура по желание на 28 август. Според графика на образователното министерство първокласниците ще завършат училище на 21 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование