1 на 8 българи е напуснал училище без средно образование

29178
1 на 8 българи е напуснал училище без средно образование
Снимка: Thinkstock

Един от всеки осем българи е напуснал образователната система без да придобие средно образование. Това бе съобщено на семинар "Национална стратегия учене през целия живот. Програмен период 2014-2020г.", организиран днес в Перник по инициатива на Министерството на културата, предаде БТА.

През изтеклия програмен период набелязаната цел за участие на 5 процента от населението на възраст 25 г. - 64 г. в стратегията "Учене през целия живот" не е постигната до 2013г., бе отчетено още на семинара.

Образователният министър се обляга на Айнщайн за образователните реформи

В образованието ни вторичното знание не остава заради твърде тежките текстове в учбениците. Айнщайн посочва, че образование е това, кое...

Пернишка област е избрана за пилотна за разработване на стратегията в следващия програмен период, съобщи Иванка Василева - главен експерт в Регионален център "Читалища".

Перник е предпочетен заради широко развитата читалищна мрежа, традиционния маскараден фестивал, който е най-голямата етнопроява в Европа, наличие на богата информационна база за образование на учениците и др.

В Пернишка област 84 читалища са пререгистрирани по новия закон, посочи още Василева. Регионът ще се развива като територия, на която се признава, цени и насърчава ученето през целия живот. Пилотна ще бъде и област Сливен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование